Сирна запіканка з гарбузом

Легко

60 хвилин

4 порції

Сирна запіканка універсальна. Її можна готувати з родзинками, курагою, додавати свіжі листочки м’яти або ваніль і навіть робити солоний варіант із солодким перцем і обсмаженою цибулею. Готувати запіканку можна в пароварці, мультиварці та запікати в духовці – все залежить від смакових уподобань.

Інгредієнти

500 г сиру
2 яйця
10 г маку
100 г цукру
100 г йогурту
3 ст. л. крохмалю
ваніль
800 г гарбузового пюре
цедра лимону
100 г сметани
Харчова інформація
69г Білки
52г Вуглеводи
31г Цукор
24г Жири
700 ккал Енергія

Приготування

Підготовка
  • Для сирного шару запарте мак у окропі. Ретельно перемішайте усі інгредієнти. Регулюйте густоту, додаючи йогурт, суміш повинна вийти за консистенцією як сметана.
  • Відваріть гарбуз 15 хвилин, збийте м’якоть у пюре та розділіть на дві частини 800г та 200г. З’єднайте всі інгредієнти для гарбузового та сирного шару.
  • Застеліть пергаментом дно роз’ємної форми для запікання. Змастіть форму кокосовою (вершковою або рафінованою рослинною) олією.
Приготування
  • Викладайте по столовій ложці строго в центр по черзі сирний та гарбузовий шари. Коли шари закінчаться, постукайте трохи формою з запіканкою по столу, щоб маса розподілилася рівномірно по всій формі.
  • Відправте в розігріту духовку до 180 ° C на 55-60 хв.
  • Тим часом приготуйте заливку. З’єднайте в мисці гарбузовою пюре, сметану та цукор.
  • Через 55-60 хв. вийміть запіканку з духовки і рівномірно розподіліть по поверхні запіканки заливку ложкою і випікайте ще 7-10 хв.
Завершення приготування
  • Готовий шедевр остудити у формі і потім витягти з неї.
  • Прикрасьте за настроєм ягодами, інжиром чи кумкватом.

Примітки

Просто та легко в приготуванні.
Чудовий сніданок.